måndag 5 juni 2017

"Diabolic" av S.J. Kincaid

Diabolic (inbunden)

Nemesis är en diabol och har som enda uppgift att skydda sin ägare. En diabol är en människoliknande varelse med mänskligt DNA programmerad för att döda. De har växt upp under grymma förhållanden där de tränats hårt och har en kropp som är långt överlägsen en vanlig människas. Diabolerna bygger lätt muskler och är smidiga och ruskigt snabba. De bryr sig inte om något annat än att ägaren mår bra och kan inte naturligt känna några riktiga känslor. Nemesis är Sidonias diabol, Sidonia som är dotter till en mäktig galaktisk senator. Sidonias föräldrar skaffade Nemesis för att skydda sin dotter när hon var liten och sedan dess har de levt sida vid sida. Nemesis är främst Sidonias livvakt men de är också lite mer än så och framför allt Sidonia är helt övertygad om att det finns mer under Nemesis hårda yta än vad hon vill visa. När kejsaren beordrar att alla diaboler ska förbjudas övertalar Sidonia sina föräldrar att behålla, och gömma, Nemesis.

Senator von Impyrean, Sidonias pappa, har tankar som avviker från hur kejsaren vill att hans medborgare ska tänka. Senatorn vill bland annat att det ska bli tillåtet att studera och ta till sig vetenskaplig kunskap igen, något som kejsaren ser som ett hot. När senatorn sprider förbjudna, vetenskapliga texter beordrar kejsaren att Sidonia ska föras till hans palats och tas som politisk gisslan. Sidonias föräldrar bestämmer att Nemesis ska åka dit i hennes ställe och låtsas vara Sidonia. För att detta ska kunna genomföras måste Nemesis gå igenom stora kroppsförändringar, hon måste bli mycket mindre muskulös och hennes ansikte måste ändras. Dessutom måste hon lära sig hur man ska bete sig i de rika kretsarna, något som Sidonia tränat hela sitt liv, och hon måste framförallt motstå sina våldsamma instinkter.

När Nemesis anländer till palatset med sina inhyrda tjänare för att träffa kejsaren får hon genast smaka på hans grymhet och brutalitet. Kejsaren frågar henne vem som är hennes favorittjänare och Nemesis pekar på måfå ut en flicka då hon ju inte träffat dem innan. kejsaren tvingar då tvingar Nemesis att beordra flickan att med en kniv flå sig själv, vilket flickan gör då hon är programmerad att alltid lyda sin härskare. Det visar sig även att Nemesis inte är den enda arvtagaren på slottet utan kejsaren har samlat ihop flera arvtagare till personer som inte riktigt passar in i kejsarens plan för rymdimperiet. Kejsaren har en helt annan plan, en plan som hotar hela imperiet. Det visar sig dock att Nemesis får chans att bidra till att bekämpa kejsarens ondskefulla plan.

Boken finns även på engelska och heter då ”The Diabolic”.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar