måndag 15 januari 2018

"Warcross" av Marie Lu

Bildresultat för warcross lu

För tio år sedan skapade Hideo Tanaka datorspelet Warcross som snabbt spreds över världen. Spelet spelas genom ett par glasögon som visar en helt annan värld där användaren rör sig med hjälp av en avatar. Nu loggar miljontals människor in varje dag för att spela och spelet har blivit ett sätt att leva. Spelarna kan även få poäng genom aktiviteter som utförs i den verkliga världen och Warcross har blivit så mycket mer än bara ett spel.

Hackern Emika bor i en ruffig lägenhet i New York tillsammans med sin rumskompis efter att hennes pappa dött. Hon kämpar konstant för att få pengarna att räcka till hyra, mat och andra nödvändigheter och skaffar sig extra pengar genom att spåra och sätta dit Warcross-spelare som spelar illegalt på resultat i matcherna. Men hon är inte den enda som jobbar som prisjägare och det är svårt att få pengarna att räcka till.

Emika tar en risk och hackar sig in i öppningsmatchen av de internationella Warcross-spelen och av misstag blir hon avslöjad. Alla kan se henne, alla i publiken, alla spelar och alla de miljontals fans som följer matchen världen runt. Emika är övertygad om att hon ska åka fast och hamna i fängelse, men istället kontaktar Hideo henne och erbjuder henne ett oemotståndligt uppdrag. Hon ska delta i årets Warcross-turnering som spion för att avslöja den mystiske Zero som hackat sig in i spelets avancerade säkerhetssystem och nu utgör en stor risk för både turneringen och Warcross i stort. Emika blir erbjuden en enorm summa pengar och flygs över till spelföretagets huvudkvarter i Tokyo. Plötsligt befinner hon sig mitt i en värld fylld av lyx, teknologi och allt man kan önska sig samtidigt som hon blir inblandad i något mycket större än hon först anade, något som hotar hela Warcross-världen och i förlängningen hela världen.

Boken kommer ut på svenska i april.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar