måndag 17 september 2018

"Sjöhästar" av Niklas Mesaros

Bildresultat för sjöhästar mesaros

Det är grå, kall, trist november och dessutom måndag. Världens sämsta månad att göra slut. Men det gör Nasim ändå. Eller, precis innan Nasim ska gå till jobbet kommer orden. De behöver ta en paus. De får prata ikväll. Men alla vet ju vad en paus egentligen betyder. Nilo tänker att det är början på slutet. Hur ska de hitta tillbaka till varandra efter den där pausen? Nilo förstår ingenting. Vad har gått fel? Visst har de bråkat en massa den sista tiden, men det är ju inget som inte går att ordna.

Nasim och Nilo har varit ihop i fem år och de känner varandra utan och innan. Tror Nilo i alla fall. Fem år med kärlek, en massa mysiga minnen och gulliga lappar. De träffades på krogen och drogs till varandra, sedan var det de två. Det började som ett distansförhållande men sedan fick Nasim jobb i Stockholm och flyttade från Göteborg och kom väldigt nära Nilo, på mer än ett sätt.

Nilo tänker tillbaka på allt de varit med om, alla minnen, allt det smärtsamma. Bråken och försoningarna. Visst är det värt att hålla fast vid? Visst är det värt att kämpa för? Att göra uppoffringar för. När det äntligen blir kväll kan inte Nasim ses och Nilo blir ensam kvar med sina tankar. Vad kommer att hända nu?

En liten, tunn bok om både det fina och det jobbiga med kärlek. Om att både älska och kanske våga släppa taget och gå vidare.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar