måndag 20 maj 2019

"Opposite of always" av Justin A. Reynolds

Bildresultat för opposite of always

Jack, Franny och Jillian är bästa vänner. De pratar om allt och finns alltid där för varandra. Jack har länge varit hemligt förälskad i Jillian men när Jillian blir tillsammans med Franny känns den tanken rätt avlägsen. När Jack träffar Kate på en collegefest förändras allt. Kate är den rätta, Jack är helt övertygad. De tillbringar resten av festen tillsammans, pratar om allt och äter frukostflingor på morgonen. Men det är något med Kate som Jack inte riktigt förstår, det känns som att hon döljer något men han vet inte vad. Hon vill inte vara tillsammans med honom, hon vill inte utsätta honom för det. Och hon pratar om ett ex som kanske inte riktigt är ett ex eller åtminstone är något som komplicerar.

När Jack frågar om Kate vill följa med på skolbalen svarar hon, något motvilligt efter en del övertalning, ja. När det väl är dags för balen dyker hon inte upp och hur mycket Jack än skickar meddelanden och ringer så får han inget svar. Till slut får han veta att Kate lagts in på sjukhus, men ingen vill riktigt säga vad det är för fel på henne. När Jack till slut träffar henne verkar hon som vanligt men kanske lite trött. På natten somnar hon in och Jack förstår ingenting. Hur kunde detta hända? Finns inte Kate mer? Varför berättade hon inte att hon var sjuk? Förkrossad av sorg tar sig Jack hem där han råkar ramla nerför trappan och allt blir svart.

När han vaknar upp befinner han sig på en fest, på den fest som han träffade Kate för första gången. Och Kate är där, livs levande. Hur är detta möjligt? Jack fattar ingenting. Det verkar som att Kate inte känner igen honom och Jack förstår att han, på något vidunderligt konstigt sätt, har färdats bakåt i tiden. Han tänker att han fått en andra chans. Att han ska göra allting rätt. Att han ska lyckas rädda Kate den här gången. Men det där med att göra allt rätt är inte så lätt. Jack märker att han lägger så mycket tid på att vara med Kate och att vara rätt med henne att det istället blir fel med Franny och Jillian. De behöver honom också, och varje litet beslut Jack tar som går i riktning mot att rädda Kate påverkar också Franny, Jillian och alla andra runtomkring honom. Att rädda Kate kanske innebär att han inte lyckas rädda sina bästa vänner. Hur ska han kunna finnas till för och rädda alla han älskar? 

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar