måndag 12 november 2018

"What if it's us" av Becky Albertalli och Adam Silvera

Bildresultat för what if it's us

Arthur befinner sig i New York över sommaren och har praktik på sin mammas arbetsplats där hon blivit tillfälligt placerad. Hela familjen har lämnat Georgia för att bo tillsammans i en släktings lägenhet medan mamman jobbar, pappan söker nytt jobb och Arthur praktiserar. Arthur känner att han saknar Georgia, sina vänner Ethan och Jessie, sin bil och våffelstället. Men han älskar också New York, tanken på att kunna köpa en gigantisk chocolate chip-cookie på Levain och att få befinna sig så nära alla shower på Broadway, som ”Hamilton” och ”Dear Evan Hansen”.

Ben bor med sin pappa och mamma med puertoricanskt ursprung i Alphabet city på Manhattan i New York. Familjen har inte så mycket pengar men de äger en massa kärlek till varandra. Ben tillbringar sommaren i sommarskola, när han inte skriver på sin fantasyroman, då skolan inte riktigt är hans grej. Han har precis gjort slut med sin pojkvän Hudson och dumt nog råkar han befinna sig i samma sommarskola.

Arthur och Ben träffas på ett postkontor när Ben ska skicka iväg en kartong med Hudsons prylar. De börjar prata och mitt i alltihop dyker en orkester som spelar Bruno Mars ”Marry you” upp, de har hamnat mitt i ett frieri. Efter det märker Arthur att Ben är försvunnen och han kan inte sluta tänka på honom även fast han egentligen inte vet någonting om Ben, inte ens hans namn.

Ben kan inte sluta tänka på Arthur heller och de börjar leta efter varandra på varsitt håll. Uppenbarligen vill universum att de ska träffas igen, men första dejten blir en katastrof. Frågan är om det kommer att bli bättre om de ger det en chans till? Har Ben verkligen kommit över sitt ex? Och om det funkar, vad kommer att hända när Arthur måste lämna New York när sommaren är slut?

Boken är ett fint och mysigt samarbete mellan två favortförfattare Becky Albertalli (ex Simon vs the homo sapiens agenda/Love, Simon) och Adam Silvera (They both die at the end och History is all you left me).

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar