måndag 3 februari 2020

"I hope you get this message" av Farah Naz Rishi

Bildresultat för i hope you get this message

Jorden har blivit kontaktad av en tidigare okänd planet vid namn Alma där det uppenbarligen finns intelligent liv. På denna planet förs en diskussion om vad som ska göras med Jorden. Ska de utrota invånarna? Ska de göra sig av med hela planeten? Ska Jorden få en chans till? Människorna har ju ställt till det rätt rejält på Jorden. De tar inte hand om dess resurser, de misshandlar både planeten och varandra på olika sätt. Egentligen vore det inte mer än rätt att göra sig av med dem, men samtidigt förtjänar väl alla en andra chans?

På Jorden sprider nyhetsbyråerna att man nu har sju dagar på sig innan Alma fattar sitt beslut. Sju dagar innan Jorden potentiellt går under. Sju dagar att göra allt man någonsin velat och rätta till de misstag man begått. Jesse är övertygad om att allt bara är en komplott från regeringens sida, när de sju dagarna gått kommer allt återgå till normalt igen. Men han ser ändå alla andras rädsla som ett sätt att tjäna pengar. Med hjälp av en maskin som hans nu döda pappa byggt i deras skjul övertygar han människor om att han kan skicka meddelanden till Alma vilket folk är beredda att betala för. Jesse tycker inte det känns helt okej att lura dessa människor, men han och hans mamma är verkligen i behov av pengarna.

Adeem bor med sin mamma och pappa och ägnar mycket tid åt amatörradio. Hans syster lämnade familjen för två år sedan efter att hon kommit ut som homosexuell och Adeem har aldrig riktigt förlåtit henne. Men kanske är det nu det måste förlåtas om det ska förlåtas alls? Han träffar på Cate som växt upp med sin psykiskt sjuka mamma. Cate är på jakt efter sin pappa som hon aldrig träffat, en pappa som hennes mamma berättat oftast mindre sanna berättelser om. Det visar sig att de är på väg åt samma håll och tar sällskap i Adeems bil. Det är dock lättare sagt än gjort att ta sig någonstans när orterna längs vägen ligger övergivna, bensinstationerna är länsade och inga samhällsfunktioner fungerar som de ska. Kommer de hinna hitta sina nära? Och är det verkligen slutet för Jorden som närmar sig?

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar