måndag 22 maj 2017

"Vi måste sluta ses på det här sättet" av Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck

Bildresultat för vi måste sluta ses på det här sättet

Hanna går i trean på gymnasiet och räknar dagarna till sommarlovet. Efter studenten ska hon åka till Paris med en kompis och leva livet. Hon ser framför sig hur hon världsvant går omkring i Paris, pratar franska och sitter på små mysiga caféer. Skolan är bara en transportsträcka fram till det riktiga livet.

Jens har ett helt annat liv, ett nytt liv som han försöker vänja sig vid och anpassa sig till. Han är 24 år och har precis separerat från sin flickvän som han har en liten tvåårig dotter med. Plötsligt är han ensam i lägenheten och får bara träffa sin dotter ibland, han som är van vid att alltid ha henne hos sig. Ibland känner Jens att separationen var rätt, de hade det ju inget bra ändå. Men ibland vill han inget hellre än att hans tjej kommer tillbaka och att allt ska bli som det var innan.

Hanna och Jens träffas vid en fullsmockad bardisk en kväll och blir nästan osams. Men så ses de igen i toakön och skrattar tillsammans, och likadant när de träffas igen på tunnelbanan. Av någon anledning kan Hanna tänka sig att ta en omväg när hon ska hem, en omväg runt Jens lägenhet.

Nästa gång de ses är i Hannas skola och det blir lite av en chock. I Hannas klass går en kille som heter Oskar och sitter i rullstol. Han är i behov av en assistent som hjälper honom. Nu har Oskar fått en ny assistent och denna nya assistent är ingen mindre än Jens som blivit övertalad att prova på jobbet. Allt blir plötsligt lite komplicerat. Nu är Jens inte bara en kille som Hanna träffat och som hon börjat tycka om. Han är dessutom nästan lärare. Kan det funka, eller är det dömt att misslyckas?

Boken är skriven av Johanna Lindbäck och Lisa Bjärbo (som kommer från Ingelstad och har skrivit ungdomsböcker om både just Ingelstad och Växjö). Författarna har skrivit vartannat kapitel och vartannat kapitel berättas ur Hannas synvinkel och vartannat ur Jens. Det är roligt, charmigt och romantiskt. En bok för dig som är ute efter riktigt mysig feelgood.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar