måndag 5 februari 2018

"Spegel, spegel" av Cara Delevingne

Bildresultat för spegel spegel delevingne

Red, Leo, Rose och Naomi har aldrig riktigt passat in. Egentligen passar de inte med varandra heller. De blev ihoptvingade i bandet Mirror, mirror genom skolan och har nu lärt sig att acceptera varandra och blivit vänner, vänner som gör allt för varandra. Bandet har blivit en plats där de kan vara sig själva.  

Red har en alkoholiserad mamma som vägrar acceptera vem Red är. Pappan är ständigt frånvarande och har troligtvis en annan kvinna som han prioriterar framför sin egen familj vilket gör att Red får ta ansvar för hemmet och lillasystern. Leo bor i ett ruffigt område och har en kriminell bror som snart ska komma ut ur fängelset. Gänget är livrädda för att brodern ska dra in Leo i en massa dumheter. Rose döljer smärtsamma minnen under ytan och gör sitt bästa för att döva dem med hjälp av killar och alkohol. Naomi rymmer ofta hemifrån för att komma bort från allt och känna sig fri.

När Naomi försvinner tror polisen, och även bandet till en början, att hon försvunnit av fri vilja som hon brukar göra ibland och slutar leta efter ett tag. Men det är något som inte stämmer. När Naomi sedan efter ett par månaders frånvaro hittas halvt medvetslös i floden Themsen håller polisen fast vid sin linje att det var ett frivilligt försvinnande och ett självmordsförsök. Men vännerna i bandet är absolut inte övertygade. De plågas även av skuldkänslor. Var det verkligen ett självmordsförsök? Vad kunde de ha gjort för att stoppa Naomi? Visade de inte tillräckligt att de fanns där och brydde sig?

När ett antal händelser gör att saker och ting förändras blir vännerna mer och mer övertygade om att Naomi förts bort av någon som gjort detta hemska mot henne. Men vem? Och varför? Medan Naomi ligger medvetslös och kämpar för sitt liv bestämmer sig Red, Leo och Rose för att ta reda på vad som egentligen hänt. 

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar