måndag 12 februari 2018

"Words on bathroom walls" av Julia Walton

Bildresultat för words on bathroom walls

Adam har fått diagnosen schizofreni och ser människor som ingen annan ser, som Rebecca som nästan alltid finns där som stöd och den nakna men alltid artiga killen Jason. Han ser också fågelsvärmar, fjärilar och fladdermöss och kan aldrig vara riktigt säker på om saker som händer verkligen händer på riktigt eller om det bara är i hans hjärna. När han inte kan sova på nätterna ställer han sig i köket och bakar, bakar och bakar.

Nu ska Adam vara med som deltagare i ett experiment där en ny medicin, som sakta trappas upp, ska testas. Samtidigt är tanken att han ska prata med en psykolog. Problemet är bara att Adam vägrar prata med psykologen när han är där. Istället lämnar han sina svar och tankar skriftligt till honom, och det är dessa rapporter boken består av.

Adam bor med sin mamma och sin styvpappa Paul som är en helt okej kille. Han har dock märkt att Paul nästan är lite rädd för honom, han blir nervös när de är nära varandra, som att han bara väntar på att Adam ska explodera. Även Adams gamla kompisar har helt slutat vilja umgås. Efter att de fått veta om diagnosen försvann de plötsligt helt.

Adam ska nu börja i en ny skola och börja om från början efter en incident på hans gamla. Det är en dyr katolsk privatskola där han träffar ständigt bleka Dwight som aldrig slutar prata, rikemanssonen Ian som verkar ha något emot honom och Maya som kommer till undsättning första dagen och sedan dess har en speciell plats i Adams hjärta. Adam känner att hoppet finns, kanske är den nya medicinen lösningen. Men kommer han att kunna hålla sin diagnos hemlig för Maya, trots sitt stundtals konstiga beteende? 

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar