måndag 9 april 2018

"100 days of cake" av Shari Goldberg

Bildresultat för 100 days of cake

Molly älskar sitt jobb på FishTopia, affären som säljer tropiska fiskar. Där kan hon hänga med Alex, som hon är lite småkär i, titta på avsnitt av serien ”Golden girls” om och om igen och äta enorma mängder lo mein till lunch från restaurangen i närheten. Även fast FishTopia är nedgånget och knappt har några kunder är det ljuspunkten i Mollys liv. Annars finns inte så många ljuspunkter. Kanske bästa kompisen och miljökämpen Elle. Kanske besöken hos psykologen Doktor B.

Molly lider av depression och sedan den katastrofala händelsen när hon fick panik och flydde från startpallen i en simtävling har hennes liv förändrats helt. Då var hon den glada, utåtriktade Molly som hade bra betyg, gillade att måla och var lycklig. Nu är hon en spillra av den gamla Molly. Hennes syster Veronica, som är snygg och populär, verkar hata henne och pappan dog när de var små. Mamman har fått tag i en bok där det står att bakning leder till lycka och bestämmer sig för att baka sig igenom bokens 100 tårtor på 100 dagar för att göra Molly lycklig.

Molly är inte helt övertygad om tårtornas magi och tvingar i sig en liten bit tårta varje dag mest för att göra mamman glad. Hon får panik på hur alla pratar om college och SAT-tester och framtiden hela tiden. Molly vill inte tänka på framtiden, hon vill ha det som det alltid varit. Hon vill jobba på FishTopia och titta på ”Golden girls” med Alex, något annat behöver hon inte i sitt liv. Men det visar sig att FishTopia kanske inte kommer att finnas så länge till. Och Alex verkar vilja vara mer än en kompis. Plötsligt håller allt i Mollys liv på att förändras medan hon desperat kämpar emot.  

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar