tisdag 24 april 2018

"Hatar alla utom dig" av Allison Raskin och Gaby Dunn

Bildresultat för hatar alla utom dig

Ava och Gen är bästa kompisar och ska börja på college på varsin sida av USA. De lovar varandra att skriva varje dag så att de inte missar något av den andras spännande collegeliv. Hela boken är uppbyggd utav mail och mess som de skickar mellan varandra.

Ava ska plugga för att lära sig skriva filmmanus och Gen ska plugga journalistik. Ava lider av psykisk ohälsa och äter mediciner och går hos en psykolog, och det märks att uppbrottet är jobbigast för henne. Redan när hon var 4 år bad hon sina föräldrar att få prata med någon eftersom hon kände sig så ledsen inombords. Hon har svårt att umgås med människor i sociala sammanhang och är rätt introvert. Att passa in på college blir en utmaning när hon inte har Gen med sig. Hon bestämmer sig för att göra sitt bästa för att orka gå på fester och ansöker om att få bli medlem i ett av studenthusen. Men hon trivs inte riktigt, hon lyckas inte riktigt hitta sin roll i det sociala livet.

Gen har däremot inga problem att passa in i collegelivet. Hennes liv är vilt och galet. Hon skaffar en massa nya vänner, får jobb på skoltidningen där hon skriver avslöjande reportage och skaffar sig olika sexuella förbindelser med både jämngamla och lärare som gör att hon måste fundera över sin egen identitet. Samtidigt försöker hon pusha och peppa Ava att bli lite mer social på andra sidan landet medan Ava försöker stoppa Gen från att bete sig alltför impulsivt och ogenomtänkt.

Både humoristiskt och allvarligt av de amerikanska komikerna Allison Raskin och Gaby Dunn som också syns på Youtube.


/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar