måndag 4 mars 2019

"Girl made of stars" av Ashley Herring Blake

Bildresultat för girl made of stars

Mara och Owen är tvillingar och har alltid stått varandra väldigt nära. De pratar med varandra om allt och ligger ofta uppe på hustaket och tittar på stjärnor och hittar på historier, historier om månen, stjärnorna och rymden som deras mamma började berätta för dem när de var små.

På en fest går Owen och hans flickvän iväg för sig själva och efter det blir inget som förut. Hannah anklagar Owen för att ha våldtagit henne, för att ha tvingat sig på henne mot hennes vilja. Owen nekar till allt. Varför skulle han tvinga sig på, och även skada, sin egen flickvän? Mara vet hur Owen kan bli när han dricker, han beter sig inte alltid så bra när han är full. Men skulle han göra något sådant? Mara kan inte tro det. Inte hennes egen bror, inte tvillingen som står henne så nära. Men hon vet samtidigt att Hannah aldrig skulle hitta på något så allvarligt. Aldrig någonsin.

Hemma anser föräldrarna att det är viktigt att de har en enad front, att de står bakom och stöttar Owen. Men Mara vet inte vad hon ska tro. Hon vill tro på Owen men hon vet inte om hon kan. Efter att ha åkt hem för att träffa Hannah tillsammans med kompisen och ex-flickvännen Charlie är hon än mer kluven. Hannah mår riktigt dåligt och Mara är övertygad om att Owen gjort något hemskt mot henne. Trots att hon mer eller mindre blir utslängd från huset av Hannahs föräldrar som tycker att hon borde förstå att det inte är lämpligt att hon är där lutar hon mer och mer åt att Hannah är den enda hon kan tro på.

Samtidigt brottas hon med sina känslor för Charlie som hon inte kan släppa. Det var Mara som gjorde slut, mest på grund av att hon inte ville förlora Charlie som bästa vän, men att bara vara vänner är ytterst svårt. Mara har också en händelse i sitt förflutna som hon inte berättat om för någon, varken sina kompisar eller föräldrarna. Minnena av denna händelse rörs upp igen i och med vad Hannah blivit utsatt för och Mara vill helst bara glömma. Fast hon känner samtidigt att hon behöver berätta för någon, få det ur sig. Mara kämpar med sina inre motstridiga känslor kring våldtäktsanklagelsen, känslorna för Charlie och sin egen hemlighet samtidigt som hon och Charlie har fått en väldigt viktig uppgift i skolan. Att skydda och stå upp för Hannah mot alla de som vägrar att tro på henne.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar