tisdag 5 april 2016

Lejoninnans sång av Tamora Pierce


Lejoninnans sång är en bokserie bestående av fyra böcker som alla handlar om Alanna av Trebond. Den utspelas i det fiktiva landet Tortall. Eftersom att Alanna är en flicka är det förbestämt att hon vid tolv års ålder ska resa till ett kloster för att där lära sig att vara en dam. Men Alanna vill inte bli en dam, utan hon vill bli en riddare. När hon fyller tolv och ska skickas till klostret byter hon därför identitet med sin tvillingbror Thom, som vill bli magiker, och reser till huvudstaden Corus för att börja studera som riddare, som pojken Alan.

I bokserien får vi följa Alannas uppväxt och hennes väg till att bli riddare. På vägen upptäcker hon vänskap, kärlek och vad det innebär att vara kvinna samt att hon kan klara av allt som pojkarna runt omkring henne klarar. Hon får många vänner på vägen, så som prins Jonathan och tjuven George.

När Alanna till slut har blivit riddare lämnar hon Tortall för att ge sig ut på äventyr. Under denna långa resa upptäcker hon vad det innebär att vara vuxen och hon lär sig att göra de val som är bäst för just henne.

Lejoninnans sång är en inspirerande serie om en stark kvinna som har många hinder som står i vägen mellan henne och hennes drömmar. Det är en känslostark skildring av hennes uppväxt med mycket romantik och spänning.


Detta har alltid varit mina absoluta favoritböcker.

/Praktikant-Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar