måndag 24 augusti 2020

"All you twisted secrets" av Diana Urban

 All Your Twisted Secrets

Sex ungdomar blir inbjudna till en middag med borgmästaren då de tilldelats varsitt stipendium på 20 000 dollar. Audrey är musiknörden som blev bästa kompis med skolans drottning Sasha och sedan även blev tillsammans med baseballtalangen Robbie. Alla tre är inbjudna. Även Audreys före detta bästa kompis Priya liksom geniet Diego vars pappa övergav Audreys pappas företag samt Scott som mest driver runt och sägs sälja droger har fått varsin inbjudan.

När de kommer till restaurangen de blivit inbjudna till är det helt tomt. En skylt visar att de ska gå ner i källaren där det är dukat till middag, men annars är det tomt där också. Plötsligt går dörren igen och den verkar ha fastnat. Det är omöjligt att rubba den. Det finns inga fönster i utrymmet mer än ett par som sitter högt upp och är försedda med galler. Eldstaden är fejk och det finns ingenstans de kan ta sig ut. De är fast. Dessutom börjar det bli väldigt varmt. I rummet finns mat framställd men när de lyfter på ett av locken får de en chock. Framför dem ligger en tidsinställd bomb, en injektionsspruta fylld med vätska och en lapp. På lappen står det att antingen måste de bestämma sig för att döda en av dem med hjälp av sprutan eller så kommer de alla att dö när bomben exploderar om en timme. Och tiden har redan börjat ticka ner.

I vartannat kapitel får vi läsa vad som händer i rummet där de sex ungdomarna är instängda med den dödliga bomben och hur de diskuterar hur de ska ta sig ur knipan, och i vartannat kapitel får vi veta vad som hänt under det senaste året och vad som då möjligtvis kan ha lett till att någon velat stänga in just dem och utsätta dem för denna grymma uppgift.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar