måndag 3 augusti 2020

"Rött, vitt & kungligt blått" av Casey McQuiston

Rött, vitt och kungligt blått (kartonnage)

Alex mamma är USA:s första kvinnliga president och han hänger med sin syster June och deras kompis Nora i Vita huset. De syns ofta i medierna och har en influencermakt som de gärna utnyttjar. Alex har dock en ärkefiende i prins Henry från Storbritannien. Han tycker att Henry är både arrogant, dryg och otrevlig och vill helst inte ha något med honom att göra. Oturligt nog blir de bjudna på prins Henrys storebrors bröllop och efter ett bråk råkar de förstöra hela den oerhört dyra bröllopstårtan. Nyheten om bråket och den förstörda tårtan sprids snabbt i medier i hela världen och hotar att förstöra relationen mellan USA och Storbritannien.

Det finns bara en sak att göra, Alex och Henry måste agera som om de är bästa vänner framför världens kameror tills skandalen blåst över. Varken Alex eller Henry är särskilt nöjda med upplägget men förstår att de måste offra sig för sina respektive lands bästa. De skriver på sekretessavtal och visar sina bästa och lyckligaste jag tillsammans i offentligheten. Mot Alex vilja börjar han tycka om Henry mer och mer. Han är visst inte den där dryga och otrevliga typen under den offentliga ytan. Han är en annan person som lever ett liv liknande Alex, en annan person som förstår.

Efter en massa sms, mail och telefonsamtal märker Alex även att han börjar känna något mer. Han vill vara mer än vän med Henry och det visar sig att Henry känner samma sak. Men de måste hålla sin kärlek hemlig. Ifall det kom ut skulle hela Alex mammas karriär kunna vara i fara. Och vad skulle det engelska kungahuset säga?

Boken finns även på engelska och heter då ”Red, white & royal blue” och det ryktas även att en filmatisering är på gång.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar