måndag 10 augusti 2020

"Helt ärligt" av Camryn Garrett

Helt ärligt

Simone har precis börjat på en ny skola då hon var tvungen att lämna sin tidigare på grund av oförståelse och hat. På den nya skolan har Simone hittat sin plats snabbt. Hon umgås med bästa vännerna Claudia och Lydia och är regissör för skolans musikal som i år är ”Rent”. Simone har alltid älskat alla slags musikaler och hennes största dröm är att få arbeta med Broadway-uppsättningar i framtiden. Ett extra plus med musikalen är att Miles är med och arbetar med scenen, fina Miles som får Simones hjärta att bulta lite extra.

Simone har dock en hemlighet som hon inte avslöjat för någon på skolan. Hon är hiv-positiv och tar dagligen mediciner och går på regelbundna kontroller. Det var hennes diagnos som gjorde att hon blev tvungen att lämna sin gamla skola och hon är nu livrädd för att något liknande ska hända igen. Hon förstår såklart att det allra bästa vore att berätta, i alla fall för sina närmaste vänner, men hon är rädd att något mellan dem ska bli förstört. Hemma har Simone två pappor som alltid stöttar henne i vått och torrt, till och med på hennes gynekologbesök även fast det blir pinsamt, men deras stöttning hjälper inte mot omgivningens ofta okunniga reaktioner.

När Simone börjar få anonyma lappar i sitt skåp där någon skriver att hen ska avslöja hennes hemlighet blir hon iskall. Någon vet. Någon som inte drar sig för att outa henne för hela skolan. Simone och Miles har börjat umgås och den anonyma lappskrivaren hotar med att avslöja allt om hon inte slutar umgås med Miles. Men det vill Simone absolut inte göra. Miles verkar gilla Simone lika mycket som hon gillar honom och inget ska få förstöra detta. Hon inser dock att hon måste berätta för Miles, och det i sig kan ju förstöra rätt mycket. Frågan är bara när? Och hur? Och hur kommer han att reagera? Samtidigt fortsätter Simone att få anonyma lappar i skåpet och sedan även hemma i brevlådan. Vem är det som är ute efter henne? Hon bestämmer sig för att inte säga något till sina pappor eftersom de skulle bli rasande, blanda in skolan och bara göra allting värre. Hon måste försöka lösa det här själv.

Boken heter "Full disclosure" på engelska. 

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar