onsdag 6 april 2022

"All this time" av Rachael Lippincott och Mikki Daughtry

Kyle går snart ut high school och han har länge planerat att han ska gå på college på UCLA tillsammans med sin flickvän Kimberley och deras bästa vän Sam. För ett tag sedan skadade Kyle sin axel riktigt illa i en fotbollsmatch och plötsligt försvann alla erbjudanden om stipendium till college. Det är inte säkert att Kyle någonsin kommer att kunna spela amerikansk fotboll igen, men han ska ändå gå på UCLA som planerat. Så länge Kimberley är där med honom kommer allt lösa sig.

Men kvällen då de har avslutningsfesten händer något som vänder deras värld fullständigt upp och ner. Kyle och Kimberley bråkar och när Kyle ska köra i väg tvingar sig Kim in i bilen. Det åskar, regnar och stormar och Kyle trycker gasen i botten. Kim har berättat att hon både ansökt och blivit antagen till Berkeley bakom Kyles rygg, och dessutom vill hon göra slut. Hon vill inte ha ett långdistansförhållande och vill börja om på nytt med sitt liv. Hon vill inte bara definieras som Kyles flickvän, hon vill ha en egen identitet. Bara minuter senare är de med i en bilolycka. Kyle vaknar upp på sjukhus med en hjärnskada. Kim är död.

Nu måste Kyle försöka leva utan Kim, men helst vill han inte leva alls. Vem är han ens utan Kim? När han träffar Marley med det långa, bruna håret, de vackra ögonen och fräknarna börjar han hitta sig själv igen. Den riktiga Kyle, den Kyle han vill vara. Kanske går det att hitta ett nytt och till och med bättre liv även fast det kändes omöjligt för bara några månader sedan? Men det är något konstigt med Marley, något som inte riktigt går att sätta fingret på. Hon känns för bra för att vara sann. Är hon kanske det?

Samma författare har även skrivit "Five feet apart" som blivit film. 

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar