måndag 17 juni 2019

"The kissing booth" av Beth Reekles

Bildresultat för the kissing booth book

Elle har alltid hängt mer med killar än med tjejer och känner sig mer hemma i ett lite grabbigare umgänge. Hon har varit bästa kompis med Lee i stort sett hela sitt liv, de är till och med födda samma dag. Elle kan berätta allt för honom. Nästan i alla fall. Hon har berättat att hon hade en crush på Lees storebror Noah för några år sedan men hon har kanske inte direkt berättat att den crush som Lee tror gått över sedan länge fortfarande finns kvar någonstans inom Elle. För Noah är snygg, underbart snygg. Han är skolans bad boy men också den kille alla tjejer vill ha, och den kille alla andra killar är rädda för.

Snart ska skolan ha sin årliga karneval och Elle och Lee har kommit på världens bästa idé. De ska ha ett kissing booth där fotbollskillar och cheerleadingtjejer kommer att sitta hela dagen och ta betalt för sina kyssar. Detta kanske inte känns helt fräscht och i tiden, men tänk på att detta är USA och inte Sverige. Deras kissing booth blir en succé och kön ringlar sig lång hela dagen. När Noah står i kön får dock tjejen i båset kalla fötter och Elle blir tvungen att sätta sig i båset i hennes ställe. Hennes första kyss någonsin blir alltså med Lees bror Noah Flynn, killen som ses som en player och avverkar tjejer på löpande band. Efter kyssen kan Elle inte sluta tänka på den. För visst hände någonting? Visst hade de extra connection? Men hon kan väl inte börja dejta sin bästa kompis storebror heller?

Elle vet i och för sig inte så mycket om det där med kärlek och dejting. Hon har aldrig haft pojkvän och inte varit på en endaste dejt. När det sedan kommer fram att det är Noahs fel, att han har skrämt bort alla killar som ens tänkt tanken på att närma sig henne för att skydda henne, blir Elle riktigt irriterad. Varför ska Noah lägga sig i hennes kärleksliv? Elle hade önskat att ilskan skulle göra slut på de där känslorna som bubblar inom henne, men det gör den inte. Snart träffar Elle och Noah varandra bakom Lees rygg eftersom Elle vet att han skulle avråda henne om han fick veta. Men hur länge kan de hålla det hemligt? Och hur skulle Lee reagera om han till slut fick reda på det? Snart är Elle intrasslad i en massa lögner som hon inte vet hur hon ska kunna ta sig ur utan att såra någon.

Boken har nu även blivit film som finns på Netflix.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar