onsdag 5 september 2018

"Save the date" av Morgan Matson

Save the Date (häftad)

Charlie har sett fram emot och räknat ner till helgen riktigt länge. Helgen då hennes storebröder och storasyster Linnie kommer hem till huset där de växte upp där Charlie och föräldrarna fortfarande bor kvar. Helgen då allt ska bli som förr, som under deras barndom när allt var perfekt.

Linnie ska gifta sig med Rodney och hela familjen samlas. Det är dock inte helt säkert om yngsta brodern Mike ska dyka upp. Han är alltför arg på syskonens mamma och har inte varit hemma i barndomshemmet på mer än ett år. Inte ens till Thanksgiving. Inte ens till jul. Men till deras överraskning kommer han, och han har med sig Charlies crush sedan forever, Jesse, till bröllopet. Nu är alla syskonen på plats. Förutom Charlie, Linnie och Mike är det Danny som har ett tjusigt, välbetalt jobb i Kalifornien och tar med sig sin dittills okända flickvän Brooke och J.J. som arbetar med baseball och aldrig riktigt har växt upp. Hela familjen är även något av kändisar eftersom mamman ritat en serie, Grant Central station, under hela deras uppväxt som inspirerats av allt som hänt i familjen. Detta har inte uppskattats av alla i familjen ju äldre de blivit och det är också en bidragande orsak till mammans och Mikes stora gräl.

Charlie gör allt för att bröllopshelgen ska bli så perfekt som hon föreställt sig, men av någon anledning verkar allt gå emot henne. En försvunnen bröllopskoordinator, fel dekorationer, försvunna smokings, en extra hund, ett tjutande larm och annalkande ösregn gör allt lite svårare än det var tänkt. Som tur är så finns Bill, den nya bröllopskoordinatorns brorson, där och löser problemen tillsammans med Charlie. Att han dessutom är rätt söt gör det ju inte svårare att arbeta med honom. Men nu är plötsligt Jesse intresserad av att umgås med henne, och plötsligt blev det ännu mer komplicerat ändå.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar