måndag 7 oktober 2019

"Det slutna sällskapet" av Elizabeth Klehfoth

Bildresultat för det slutna sällskapet

Charlie är 17 år och går på den prestigefyllda internatskolan Knollwood. Här går i princip bara elever från rika familjer, familjer som har stora krav på sina barn och kräver den bästa utbildningen för dem. Charlies pappa är väldigt rik och hon befinner sig i toppen av både skolans och samhällets näringskedja. Men allt är ändå inte perfekt. De hemska minnena från när hennes mamma försvann för tio år sedan och lämnade henne och lillasyster Seraphina ensamma med pappan finns där hela tiden. Ingen vet fortfarande vad som hände med mamman. Gav hon sig av frivilligt? Kan någon ha tagit hennes liv? Eller tog hon sitt eget? Tankarna gnager hela tiden i Charlie.

I skolan bestämmer sig Charlie för att gå med i A-klubben, ett hemligt sällskap som har en massa makt på skolan eftersom de ser till att saker blir som de vill med inte alltid helt rumsrena medel. För att bli medlem i A-klubben måste man klara av ett antal uppdrag innan man blir accepterad, som att stjäla halsbandet som rektorns mops alltid bär, få tag i hemliga matteprov i låsta skåp eller förföra en lärare. Charlie och hennes bästa kompis Drew bestämmer att de ska gå all in, som de alltid gör, de måste bli medlemmar i A-klubben.

Samtidigt som skolan fortsätter som vanligt och Charlie fortsätter manipulera lärarna genom att alltid kunna prata sig till det hon vill och uppdragen fortsätter komma från A-klubben så dyker morbror Hank upp. Han vill absolut träffa henne. Egentligen umgås de inte längre med mammans del av familjen eftersom de till och med anklagat pappan för att ha mördat mamman, och Charlie har inte träffat dem på länge. När hon ändå går med på att träffa morbor Hank har han med sig ett kuvert med en bunt foton som han hittat gömda. På flera av bilderna syns Charlies mamma med en okänd man medan resten av bilderna föreställer mamman, Charlie och Seraphina. På en papperslapp står det JAG VET och på baksidan av en av bilderna SLUTA. Vad är det för bilder? Varför var de gömda? Har de med mammans försvinnande att göra? Kommer de någonsin att få veta vad som egentligen hände?

Boken finns även på engelska och heter då All these beautiful strangers.

/Skolbibliotekarie-Josefine

1 kommentar: