måndag 8 april 2019

"Sadie" av Courtney Summers

Bildresultat för sadie summers

Sadies syster Mattie hittas död, mördad, bara tretton år gammal. Något tidigare har flickornas mamma Claire försvunnit. Claire som aldrig varit särskilt pålitlig, som missbrukat under hela deras uppväxt och som haft pojkvänner som kommit och gått i en strid ström. Claire var aldrig nöjd med Sadie, Mattie var alltid favoriten. Sadie bestämmer sig för att gå till botten med vad som hänt, leta upp mördaren och låta honom betala med sitt eget liv. Det är hennes enda mål, det spelar ingen roll om hon även måste riskera sitt eget liv. Utan att säga något till någon lämnar hon husvagnen där hon bott med sin syster, och tidigare även mamman, och ger sig ut på jakt.

Ett tag senare får radioprofilen West McCray ett samtal från May Beth Foster. May Beth har bott granne med flickorna och hållit ett vakande öga på dem, både när mamman bodde med dem och när hon sedan försvann. Nu är May Beth desperat. Sadie är fortfarande försvunnen och hon behöver hjälp att hitta henne. Hon vill inte att ännu en av systrarna ska råka illa ut, det klarar hon inte av. Eftersom hon inte tycker att polisen gör vad de ska vänder hon sig till West som bestämmer sig för att försöka hjälpa till så gott han kan och börjar undersöka vart Sadie egentligen kan ha tagit vägen. Sökandet efter Sadie tar honom till att börja med till hemstaden, småstaden Cold Creek, och sedan vidare över landet.

Matties död och letandet efter Sadie blir en populär podcast som sänds i många avsnitt med West McCray som programledare där intervjuer med invånare i Cold Creek och människor Sadie träffar på vägen blandas med Wests egna efterforskningar och slusatser. Under tiden får vi även följa Sadie i hennes beslutsamma jakt på systerns mördare. Hon har ingen aning om att en massa lyssnare följer hennes öde. Hon vet inte ens att det finns de som letar efter henne, hon har bara målet att utkräva sin hämnd. Och hon har en särskild person i siktet. Keith, som var mammans mest långvariga pojkvän. Keith som mamman tyckte alltid hade så fin hand med Sadie och Mattie. Keith som kanske inte var en så himla härlig kille som omgivningen trodde.

/Skolbibliotekarie-Josefine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar